About / O autoru

Aleksandar Saša Tomulić – spot

EFIAP, HDLU

fine art photographer and photography instructor

umjetnički fotograf i fotografski instruktor

 

BIOGRAPHY
Born in Rijeka in 1967. In 1991 receives a diploma from the University of Technology in Rijeka where he lives and works. Seriously involved with photography since 2004 although he was interested in taking pictures from childhood. The magic of the unrepeatable frozen moment fascinates him as does the feel for light, composition and the split second, although he personally prefers street photography and seaside motifs, and likes to experiment with abstractions.
In year 2010 became Artist FIAP (AFIAP) and Excellence FIAP (EFIAP) in 2012. He is an active member of Fotoklub Pag.
He had 12 one-man shows, participated in over 420 group shows and received over 220 awards and was included by the Croatian Photo Association nine times in the national selection for FIAP Biennale.
He has had photographs published on book covers and catalogues as well as in photo magazines and calendars. Since 2013 he has worked also as an instructor in photography and giving classes and workshops.
BIOGRAFIJA
Rođen 1967. g. u Rijeci. Diplomirao strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1991. g. Živi i radi u Rijeci.
Sustavno se bavi fotografijom od početka 2004. godine, a druženje s fotografijom traje od djetinjstva. Fotografijom je fasciniran zbog te magije neponovljivog zamrznutog trenutka te s osjećajem za svjetlo, kompoziciju i trenutak, u svom radu preferira uličnu fotografiju i primorske motive, a voli i eksperimentiranje s apstraktnim motivima.
Od 2009. godine je član FIAP-a, primljen je u 2010. godini u članstvo HDLU Rijeka, a iste godine je dobio zvanje Artist FIAP (AFIAP), dok 2012. godine dobiva visoko zvanje Excellence FIAP (EFIAP). Član je Fotokluba Pag.
Izlagao na 12 samostalnih izložbi te na preko 420 skupnih izložbi i dobio preko 220 nagrada i priznanja, a posebno treba izdvojiti 28 zlatnih medalja na FIAP i PSA salonima u Indiji, Nizozemskoj, Portugalu, Srbiji i Hrvatskoj, godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za 2009. i 2010. te nagrade “Apoksiomen” za unapređenje kvalitete kulturnog stvaralaštva u PGŽ za 2009., 2010., 2011., 2015., 2016. i 2017. g. Izlagao na preko 150 FIAP salona u preko 30 zemalja, devet puta uvršten u nacionalnu selekciju Hrvatskog fotosaveza na FIAP Biennalima te dva puta uvršten u recentni prikaz Hrvatske fotografije na izložbama Hrvatskog fotosaveza.
Bio je selektor i član žirija više fotografskih FIAP salona i natječaja. Fotografije su mu objavljivane na naslovnicama knjiga i kataloga te u fotografskim časopisima i na kalendarima.
Od početka 2013. godine radi i kao fotografski instruktor i održava fotografske tečajeve i radionice, a od proljeća 2015. godine prihvaćen je kao mentor iz područja fotografije u STARTUP Inkubatoru Rijeka.