Radionice

Radionica ulične fotografije

!!!   U P I S I   U   TIJEKU   !!!

Termin proljeće 2024.

Radionica_Ulica
OVDJE PREUZMITE PRIJAVNICU (Word (doc) format)
Prijavnicu ako Vam više odgovara možete ispuniti preko web obrasca     Prijavnica – web forma
————————————————————————————————————
Uvod:
Ulična fotografija je zahtjevno područje fotografije gdje se prave stvari dogode u djeliću sekunde. Na ovoj radionici, koja se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, vidjet ćemo što je sve potrebno da bi se ulovio taj trenutak. Družeći se s ljudima sličnih sklonosti, fotografirajući ulicu prema osobnim afinitetima i senzibilitetu, naučit ćete i isprobati neke stvari u fotografiji, a sve to uz stručno vodstvo.
Radionica_Ulica Radionica_Ulica
Termin radionice:
Radionica će se održati u Rijeci u proljeće 2024., a termin će biti određen u dogovoru s polaznicima
Način rada:
Način rada je u malim grupama s individualnim pristupom. Grupe su od 4 do 6 polaznika.
Radionica_Ulica Radionica_Ulica
Što se očekuje od polaznika:
Od polaznika se očekuje dobra volja, želja za druženjem i usvajanjem novih fotografskih vještina, a od opreme fotoaparat.
Voditelj radionice:
Voditelj je trenutno jedan od najnagrađivanijih domaćih fotografa s visokim međunarodnim zvanjem EFIAP, umjetnički fotograf i fotografski instruktor Aleksandar Saša Tomulić.
Radionica_Ulica Radionica_Ulica
Sadržaj radionice:
Petak: U terminu 17-19 sati ćemo pomoću prezentacije (preko 200 slajdova) proći teoretski dio, gdje će biti govora o tome što je to ulična fotografija, smijemo li fotografirati na ulici, kojom opremom je to najbolje raditi i s kojim postavkama, kako se ponašati na ulici, koji su najčešći motivi na ulici te kako obraditi ulične fotografije, a sve to uz puno primjera iz stogodišnje povijesti ulične fotografije.
Subota: U terminu 9-12 sati ćemo fotografirati na ulici, šetajući centrom Rijeke. Cijelo vrijeme radionice voditelj će biti na raspolaganju polaznicima da im pomogne u rješavanju situacija na terenu s ciljem ostvarivanja fotografskih ideja polaznika i dobivanja što boljih fotografija te ih usmjeravati i pokazivati još neke mogućnosti korištenjem drugačijih postavki ili dodatne opreme, proširujući tako njihove fotografske vidike.
Analiza fotografija: Nakon radionice u terminu koji dogovorimo, za cca 10-ak dana naći ćemo se da bi analizirali i komentirali najbolje fotografije svih polaznika, koje će oni prethodno odabrati, obraditi, smanjiti na 1500 piksela po dužoj stranici i poslati na mail spotfoto@gmail.com.
Radionica_Ulica Radionica_Ulica
Cijena radionice:
Cijena radionice iznosi 60 EUR. Plaćanje je nakon određivanja točnog termina, a plaća se na žiro račun kod Zagrebačke banke IBAN: HR9023600001100744953, primatelj – Tomulić, Žrtava fašizma 15, Rijeka, poziv na broj – upišite Vaš OIB, svrha uplate – Fotografska radionica.
Radionica_Ulica Radionica_Ulica
Prijava na radionicu:
Molim polaznike da ispune prijavnicu, uplate radionicu i mailom na adresu spotfoto@gmail.com pošalju ispunjenu prijavnicu i potvrdu uplate. Prijave su otvorene do popunjenja (max. 6 polaznika).
————————————————————————————————————